Esküvői öltöny

Esküvői öltöny a nagy napra

Élete legboldogabb napján, nem csupán a dekorációval kell emelni az esemény színvonalát, hanem a pár is legszebb ruhájába öltözik. Az esküvő napján nem csak a mennyasszonynak illik tökéletesen kinézni, hanem a vőlegénynek is, hiszen minden pillantás az ifjú párra szegeződik. Mivel ezen a napon tökéletes megjelenésre van szükség, így nem lehet az gardrób hátsó részében porosodó, évek óta nem használt öltönyt felhúzni. Éppen ezért a legtöbb vőlegény kifejezetten az eseményre készítettet személyre szabott öltönyt, amelyet a későbbiek folyamán akár újra lehet viselni.

Esküvői öltöny kiválasztása egyáltalán nem egyszerű feladat. A legtöbb mennyasszony már kislány korában elképzeli a legapróbb részletekig, hogy milyen legyen az esküvő, különösen a mennyasszonyi ruha. A férfiak azonban meglehetősen elveszettek ezen a területen, könnyen belezavarodnak a hatalmas kínálatba. Egy esküvő nem olcsó mulatság, azonban nem érdemes pont az esküvői öltönyön spórolni. Van pár fontos szempont, amire mindenképp érdemes odafigyelni az öltöny kiválasztása során. A legfontosabb kétségkívül a méret. Nagyon kevesen tartoznak a konfekció méretbe, így jellemzően a többségnek személyre szabott méretre van szükség. A nem megfelelő méretű öltönyben igazán nehéz komfortosan mozogni, az pedig nem hiányzik egy vőlegénynek sem, hogy a minden egyes mozdulatot óvatosan tegyen meg, nehogy az öltöny leszakadjon róla. A komfortos viselet nem csak a megfelelő mérettől függ, hanem a minőségi anyag választáson is sok múlik. Nem szabad elfelejteni, hogy a vőlegény órákon át viseli az öltönyt, ezért nagyon fontos, hogy komfortosan érezze benne magát, különben nem fog tudni őszintén mosolyogni a képeken.

A színválasztás sokkal sarkalatosabb kérdés, mint azt sokan gondolják. A hagyományos fekete és sötétkék mellett ma már a vagányabb, különlegesebb színek is megállják a helyüket az esküvőkön. Egy merész színű esküvői öltöny igazán figyelemfelkeltő, odavonzza a násznép tekintetét. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a mennyasszonyról elterelődik a figyelem. A merész színek esetében viszont célszerű kikérni egy szakember segítségét, így nem kell attól tartani, hogy a színválasztással mellélő. Ráadásul meg lehet találni az arany középutat, például egy bézs öltöny választása által. A mennyasszonynak azért érdemes részt venni az öltöny kiválasztásában, mert fontos, hogy a mennyasszonyi ruha és a vőlegény öltönye passzoljon egymáshoz. A pár a nagy napon szinte végig egymás mellett áll, így, ha a két ruha nem passzol egymáshoz, akkor furcsa lehet az összhatás.