Féknyereg akciós árakon az alkatreszek.hu webáruházban

A féknyereg feladata, hogy a fékpofákat a féktárcsához szorítsa és az így keletkező hatalmas súrlódás lefékezi az autót. Nagy mértékben függ a nyereg állapotától a fékrendszer többi alkatrészének hatékonysága is, ezért meghibásodás esetén, azonnali cserére van szükség.

Féknyereg meghibásodása esetén a mozgását biztosító hidraulika tömései engednek, de az is elképzelhető, hogy a nyereg meglazul, kopik, ekkor pedig a fékhatás romlani fog. A legrosszabb lehetőség, hogy nagy időeltérés lesz a fékpedál megnyomása, valamint a fékhatás létrejötte közt, ami mondanunk sem kell, balesetveszélyes. Erre a jelenségre szokták mondani, hogy a féknyereg lóg. Ennek különféle jelei is vannak, például tolatáskor rázkódik a kocsi, valamint a fék zörgő hangot ad ki. Ekkor nincs más lehetőség, mint a féknyereg cseréje. Ez akár otthon is kivitelezhető, különösen abban az esetben, ha rendelkezik vagy beszerez féknyereg-felújító készletet. Arra azonban mindenképp figyelni kell, hogy melyik féknyereg balos és melyik jobbos, mivel egyáltalán nem mindegy. A cserét követően a hidraulika feltöltése szükséges és a szelepek légtelenítése.

A féknyereg vásárlásához szükséges, hogy tisztában legyünk az autó márkájával és típusával. Ettől kezdve egyszerű lesz a dolgunk és csak ki kell választani a kínálatból a megfelelő ár-érték aránnyal rendelkező féknyerget. Erre a legtökéletesebb az alkatreszek.hu webáruház, ahol informatív tartalmakat találhat nem csak a féknyeregre vonatkozóan, de a többi alkatrészről is, így könnyen megtalálhatja az autója számára legideálisabb alkatrészeket. Kérdés esetén a webáruházban feltüntetett elérhetőségeken tud érdeklődni. Látogasson el még ma az alkatreszek.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?