Túlsúly problémák kezelése hatékonyan

Az elhízás minden korosztályra jellemző, nem csak Magyarországon, de a világ nagy részén népbetegségnek számít. A túlsúly sajnos nem csak esztétikai probléma, de komoly betegségek előszobája is.

Túlsúly problémák kezelése során a legnagyobb hiba, hogy sokan a hosszú évek, hónapok alatt felszedett feleslegtől mindössze néhány napon vagy héten belül szeretnének megszabadulni, gyakorlatilag bármi áron. Sokan ekkor az úgy nevezett „divatdiétákat” hívják segítségül vagy megvesznek mindenféle fogyást ígérő gyógyszert, teát, készítményt, a gyors fogyás reményében. Tudni kell, hogy ezek a gyógyszerek, teák, egyéb készítmények nem sok eredménnyel járnak, mivel mellőzik a szakmai alapokat, azonban a jól csengő nevek hamar meggyőzik a laikusokat. A különféle fogyókúrákkal pedig az a legnagyobb probléma, hogy hiába fogy le a páciens, sokszor rövid időn belül a dupláját hízza vissza. Továbbá az egyoldalú táplálkozás miatt számos betegség kialakulhat. Éppen ezért jobb mellőzni az interneten terjedő, „divatdiétákat”.

Ahhoz, hogy le tudjon fogyni olyan étrendre van szükség, valamint olyan életmódbeli változásokra, ami személyre szabott. Többek közt ezért sem működnek a különféle „divatdiéták”, mert ott nagy általánosságban írnak, nem pedig az illető egyéni szükségleteit, valamint paramétereit figyelembe véve. A szakember által elkészített étrend valódi segítséget jelent a fogyni vágyók számára, anélkül, hogy különféle hiánybetegségek kialakulásától, vagy a leadott kilók visszaszedésétől kellene tartani. Ha úgy érzi, hogy eljött a fogyás ideje, akkor látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol további hasznos információkat és elérhetőséget találhat. A fogyás szakértő segítségével nem lehetetlen!

Vélemény, hozzászólás?