Fogászati implantátum Budapest – Van megoldás a hiányzó fog problémára!

Fogak nélkül élni egyáltalán nem könnyű. Már egy hiányzó fog is kellőképp megnehezíti a mindennapokat. A fogorvosok minden esetben igyekeznek megmenteni a problémás fogat, azonban sajnos a fogtömés vagy a gyökérkezelés gyakran nem elegendő a fog megmentéséhez és foghúzásra kerül sor. A kihúzott fogat érdemes mielőbb pótolni, például fogászati implantátum alkalmazásával.

Fogászati implantátum Budapest városában is népszerű megoldásnak számít. Egy elvesztett fog komoly kihatással van a mindennapi életre. Sajnos nem csak időskorban kerülhet sor a fog elvesztésére, hanem már egészen fiatalkorban is, a fogak elhanyagolása vagy egy baleset miatt. Az elveszített fog esztétikailag sem szép látvány, így a páciens gyakran takargatja száját vagy nem szívesen mosolyog, elveszti önbizalmát. Attól függően, hogy hol hiányzik a fog vagy fogak, akár rágási és hangképzési nehézségek is felléphetnek. A hiányzó fog tehát komoly életminőségbeli romláshoz vezethet. A hiányzó fogat célszerű mielőbb pótolni, hiszen idővel a hiányzó fog helyén csökkenni kezd a csontmennyiség. Minél tovább vár, annál problémásabb lesz a probléma megoldása.

A fogbeültetés egy viszonylag egyszerű fogpótlási módszer, melynek számos előnye van. A kezelés alatt a fogorvos egy műgyökeret ültet be, amire az úgynevezett felépítmény kerül, tehát a tényleges műfog. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően ma már egyetlen fog pótlása nem jelent problémát, de akár egy teljes fogsor is pótolható szükség esetén. Az viszont nagyon fontos, hogy időbe sor kerüljön a fogpótlásra. Ellenkező esetben csonthiány alakul ki, aminek fennállása esetén csontpótló anyag beültetése is szükséges. Bővebb információkat a smileexpert.hu weboldalon talál elérhetőséggel együtt, így máris időpontot foglalhat!