Gázkonvektorral kényelmes fűteni

Napjainkban is nagyon közkedvelt fűtőberendezés a gázkonvektor, segítségével gyorsan és könnyedén fel lehet fűteni a szobákat, és nagyon kényelmes a használata. Nem kell a tűzifával bajlódni, mindenféle munka nélkül meleget teremt otthonunkban a gázkonvektor. Ez az oka, hogy nagyon elterjedt hazánkban használata.

A gázkonvektor használatakor egy fontos dologra kell odafigyelnünk, mégpedig arra, hogy elkerüljük a szén-monoxidmérgezést. Ha kéményes bekötésű a gázkonvektorunk, akkor mindenképp ajánlott szén-monoxidérzékelő műszert felszerelnünk azokban a helyiségekben, ahol gázkonvektorral fűtünk. Az újabb típusú kéményes gázkonvektorokban már eleve be van építve egy érzékelő, ami leállítja a gázkonvektort az égéstermék visszaáramlása esetén, de a régi készülékekbe is be lehet építeni ez a biztonsági berendezést.

Ha gázkonvektorral melegítjük az otthonunkat, akkor érdemes minden fűtési szezon előtt ellenőriztetnünk a készülékeinket, hogy minden rendben van-e velük, mert a gáz veszélyes. A szén-monoxidérzékelőt is érdemes megvizsgálni, mert a szén-monoxid nagyon alattomos, mivel az emberi szervezet nem érzékeli, a nagy mennyiségű szén-monoxid elálmosítja és el is altatja az embert, amibe bele is lehet halni. Az ellenőrzést és a készülékek tisztítását kizárólag szakemberrel szabad elvégeztetni.

Ha szükségessé válik a régi gázkonvektor cseréje, akkor ügyeljünk rá, hogy lehetőleg ugyanazt a típusú konvektort vásároljuk meg, mert minden gázkonvektornak más a parapet kivezetése, és csak az azonos típusú gázkonvektort lehet gond nélkül beszerelni az előző helyére. Az új gázkonvektorunkat kedvező áron beszerezhetjük a Ventil épületgépészeti szaküzlet és webáruház honlapján keresztül, amit a ventil-team.hu internetes címen érhetünk el.

Vélemény, hozzászólás?