Kovács Autóalkatrész Kft., ha meghibásodott a féltengely csukló az autójában

A féltengely a hajtókartól közvetíti az erőt a személygépjármű kerekeihez. Kétféle is létezik belőle attól függően, hogy az autó első vagy hátsó kerék meghajtással rendelkezik-e. Maga a féltengely csukló része az autó hajtásláncának, a gömbcsuklót az első kerék meghajtású járművek esetében alkalmazzák.

A féltengely csukló működése a személygépjárművekben nagyon egyszerű. A hátsókerék meghajtású járműveknél egyetlen feladata van a merev hidas féltengelynek, mégpedig az, hogy forogjon. Az első kerék meghajtású járművek esetében nem elegendő az egyszerű forgótengely a kormányzás miatt, hanem úgynevezett féltengely csuklóra van szükség, amely átveszi a forgó mozgást.

A féltengely nem szokott gyakran meghibásodni. Gondot egyedül a csapágyazás okozhat, de ez is csak nagyon ritkán szokott előfordulni. Amennyiben bekövetkezik, akkor egy egyszerű csapágycserével helyre is állítható a probléma.

Egyedi esetekben előfordul, hogy a komplett féltengelyt fel kell újítani. Ennek költsége szerelő műhelyenként igen eltérő lehet, ezért érdemes körültekintően választani. A Kovács Autóalkatrész Kft. műhelyében kiváló munkát végeznek az autószerelők, és a szerelési díjak is a földön járnak. Náluk az is előnyös, hogy az alkatrészek is helyben, raktáron vannak, így ha szükség van például egy féltengely csuklóra, akkor azonnal kéznél van.

Mindegy, hogy milyen meghibásodása van az autójának, vagy csak az éves szervizelésre van szüksége, érdemes felkeresnie az alkatreszek.hu internetes oldalt, mert ott hasznos információkat olvashat, megtalál minden alkatrészt, amire csak szüksége lehet, valamint a kapcsolatot is felveheti a Kovács Autóalkatrész Kft. munkatársaival. Ha megbízható autószerelő műhelyt keres Csongrád megyében, ahol ráadásul minőségi alkatrészeket is árulnak zsebbarát áron, akkor válassza a Kovács Autóalkatrész Kft.-t.

Vélemény, hozzászólás?