Hasznos tippek derékfájdalom ellen

A hát- és derékfájdalom hátterében számos ok állhat. Ilyen például a mozgásszegény életmód, egy hirtelen rossz mozdulat, porckorongsérv, helytelen testtartás, megerőltetés, helytelen ülő pozíció munka közben vagy akár pszichés túlterheltség. Bármi is az ok, mielőbb megoldást kell találni a panaszok megszüntetésére.

Derékfájdalom ellen többféle módszer létezik. Amikor a panaszok fizikai terhelés hatására alakulnak ki és nem járnak olyan idegrendszeri zavarokkal, mint például az érzéskiesés vagy zsibbadás, akkor gyakran a pihentetés is elegendő, hogy jelentős javulás következzen be. Általában a felnőttkorban jelentkező derék- és gerincfájás megelőzhető lenne gyermekkorban, legalábbis az esetek jelentős részében így van. Gyermekkorban jellemzően már mutatkoznak azok az enyhe eltérések, valamint tartáshibák, melyek a későbbiek folyamán komoly gerincpanaszokat okoznak. Az idejében megkezdett tartásjavító tornák komoly javulást okoznak, mivel képesek korrigálni a különféle rendellenességeket. Ugyanakkor felnőttkorban is nagyon hasznos lehet a gyógytorna.

A kezelési terv csak a pontos diagnózis birtokában állítható fel, ezért célszerű felkeresni egy ortopéd vagy reumatológus szakorvost. Ez főleg abban az esetben érvényes, ha a derékfájdalom pihentetés hatására sem szűnik meg rövid időn belül. Ekkor könnyen lehet, hogy valamilyen betegség tüneteként van jelen a derékfájdalom. A napközbeni gyakori testhelyzet változtatás nagyon hasznos lehet, ahogy az óvatos gerinccsavarások végzése is. A fájdalmak enyhítésére pedig célszerű a fájdalom- és gyulladáscsökkentő Dolixirt alkalmazni. Ez a készítmény kizárólag természetes összetevőket tartalmaz és rövid időn belül kifejti hatását. Emellett nem tartalmaz semmiféle káros anyagot, mint például tartósítószer, alkohol vagy szintetikus illatanyag.