Hatékony klíma tisztító az Ön autójába is!

Az autóklíma tisztítását nem szabad félvállról venni, hiszen komoly légzőszervi problémákat okozhat, ha rendszeresen nincs kitisztítva. Ha a rendszeres tisztítás elmarad, akkor idővel baktérium vagy gomba okozta tüdőbetegségekkel, makacs köhögéssel, nehéz légzéssel kell számolni.

Klíma tisztító használatával sokat tehet saját és családja egészségéért! A gyártók alapvetően évente, a szigorúbbak fél évente javasolják a klíma kitisztítását. Fontos legalább egy évben egyszer sort keríteni a tisztításra, hiszen így az egészségügyi kockázatokat minimalizálni lehet. A klíma tisztítását kétféle módon lehet kivitelezni. Pontosabban három, hiszen akár szervizben is el lehet végeztetni a tisztíttatást. Viszont, ha otthon szeretné egymaga elvégezni a klíma tisztítást, akkor a klímatisztító spray és fertőtlenítő vagy pedig a klíma tisztító hab segítségével teheti ezt meg. A klímatisztító habbal való tisztítás lényege, hogy egy hosszú csövet kell juttatni a klímacsövekbe, ami keresztül be lehet juttatni a habot. A hab egy idő után folyadékká válik, kicsorog az illesztéseknél és mindent eláztat, ami az útjába kerül, ezért az autósok nem feltétlenül kedvelik ezt a módszert.

A klíma tisztító spray használata jóval egyszerűbb és biztonságosabb. Mindössze annyit kell tenni, hogy a klímát a legmagasabb fokozatra állítja belső levegőkeringetésre állítva. A klíma spray-t be kell tenni az utastérbe bekapcsolt állapotban, hogy kieressze a flakonban lévő gázt. Az autót tíz percre be kell zárni és meg kell várni, hogy a fertőtlenítő gáz átjárja az autó belső terét, valamint a klíma berendezést. Ezt követően már csak a szellőzés marad hátra. A házi klíma tisztítás során nem szabad elfeledkezni a pollenszűrő cseréjéről sem! Ha szeretne klíma tisztítót vásárolni, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?