Hodály a lehető legolcsóbban az interneten!

Értékelje ingatlanát, hogy lássa, van-e elegendő fa és domb a széllel szemben, és ha igen, az Ön fő feladata a megfelelő friss víz biztosítása amellett, hogy minőségi hodályt szerez be juhainak.

Hodály várja önt és állatállományát a gravetti.hu weboldalon, tehát keressen fel minket és tekintse meg teljes leírásunkat hogy megtalálhassa azt a hodályt, amire leginkább szüksége van. Ha északon él, vagy ha van egy kis farmja, ahol kevésbé szívós juhokat nevel, valószínűleg szeretne egy oszlopos hodályt építeni, amely menedéket nyújt a nyáj számára. Az oszlopos juhhodályok kiváló választást jelentenek, mivel olcsóbb az építésük, és általában könnyű a traktort átvinni a szerkezeten, ami megkönnyíti a munkát. Az oszlopos hodályok bőséges helyet biztosítanak a levegő keringésére, és jellemzően több garázsajtóval rendelkeznek, amelyek az időjárási viszonyoktól és a pásztor igényeitől függően könnyen nyithatók vagy zárhatók. Mivel az oszlopos hodályokat kevésbé nehéz megépíteni, mint a hagyományos istállókat, ez sok pásztor számára életképes megoldás, mivel ezek lehetnek teljes vagy részleges barkácsprojektek, és sok helyi vállalkozó gyorsan meg tudja építeni ezeket az építményeket ami hodályainkat használva.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú struktúrát választ a nyája számára, fontos figyelembe venni a juhállomány méretét és növekedési lehetőségeit. Mindig jobb, ha túl sok hodály van, mint kevés, mivel a birkák túlzsúfoltsága egészségügyi problémákhoz, tisztasági problémákhoz és kellemetlen érzésekhez vezethet az állatok számára. Minden vemhes anyajuhnak 1,2-1,4 négyzetméter ajánlott.  Ahogy a juhok nőnek, több helyet igényelnek. Sok gazdálkodó északi éghajlaton, meghatározott évszakokban, például télen és bárányzáskor beviszi vemhes anyajuhát az istállójába, majd tavasszal szabadon engedi őket. Amennyiben hodályt keres, itt a helye a gravetti.hu-n.