Hol vásároljunk minőségi gyerekjátékot?

Manapság mindenki rohan, mindenkinek egyre kevesebb ideje jut a fontos dolgokra. Ilyen körülmények között hogyan várhatjuk el, hogy a szülők felelős döntést hozzanak a gyerekjátékok kiválasztásánál.

A problémát a fejlesztojatekvilag.hu játék webshop oldja meg. A széles árupalettán minden szülő megtalálhatja azokat a játékokat, amelyek a leginkább elősegítik a gyermeke fejlődését.

A játék webshop kínálatában minden életkorra, illetve minden készség fejlesztésére találunk megfelelő játékokat. Más az egészen kicsi gyermekek esetében is rendkívül fontos a koordinációs készségek fejlesztése. Ez idő alatt alakulnak és fejlődnek a kicsi motorikus képességei; minél kreatívabb módon tudjuk munkára fogni, annál ügyesebb lesz.

A fejlesztő játékok kiválóan formálják a gyermekek kreativitását is. Nagyon sok különböző játék alkalmas a kreativitás fejlesztésére, de nem mindegyik egyformán hatékony. Minél több gondolkodásra és talányra van szüksége a gyermeknek, annál jobban fejlődik a kreativitása.

Természetesen a gondolkodási készségek fejlesztése nem különíthető el az kreativitástól vagy az intelligenciától. Előfordul, hogy egy-egy játék valamely készséget jobban fejleszti, más készséget pedig kevésbé, de a szellemi fejlesztő játékok rendkívül hatékonyak.

Szülőként alaposan oda kell figyelnünk, hogy milyen játékot választunk. Sajnos nem elegendő csak arra figyelnünk, hogy egy játék kellőképpen fejlessze a kicsi készségeit és képességeit. Figyelmet kell fordítanunk arra is, hogy a játék biztonságos legyen és még véletlenül sem okozzon sérülést.

Nem utolsósorban pedig kérjük ki a gyermekünk véleményét. Sokkal szívesebben fog olyan fejlesztő játékkal játszani, amit ő választ és ami szimpatikus számára. Így a készségek fejlesztése is hatékonyabb lesz.

Vélemény, hozzászólás?