invia.hu – Maldív szigetek utazás

Az Invia már hosszú ideje szervez utazásokat gyakorlatilag szerte a világon, így a Maldív-szigetekre is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Maldív-szigetek a legkedveltebb desztinációk közt vannak.

Invia.hu – Ha szeretne egy igazán különleges utazáson részt venni, akkor egy út a Maldív-szigetekre mindenképp annak számít. A többség legszívesebben csak az oda útra venne jegyet retúrjegy helyett. Nem csoda, hisz a Maldív-szigeteket úgy szokás emlegetni, mint földi paradicsomot. A hófehér homok az azúrkék tengerrel és a hangulatos víz fölötti bungalók különleges látvánnyal bírnak, azonban a Maldív-szigetek ennél jóval többet nyújt az ide érkezők számára. Szinte kötelező program a búvárkodás, legalábbis, ha rajtunk múlna, biztosan azzá tennénk. Itt található ugyanis a világ legszebb korallzátonya. A kevésbé bátrak számára búvárszemüveg és pipa áll rendelkezésre, azonban így is felejthetetlen élményben lesz része. Arra mindenképp ügyelni kell, hogy a leégés ellen védekezzen az ember, mivel könnyen fájdalmas leégés lehet a kaland vége.

A Maldív-szigeteken már a szigetek közti közlekedés is különleges, mivel hidroplánnal vagy az itt legelterjedtebb közlekedési eszközzel, a fából készült csúcsos orrú hajóval, vagyis dhoni-val valósul meg. A Maldív szigeteken az óceán közelségének hála egész évben 27-32 Celsius fok közt mozog a hőmérséklet, így aki ide érkezik biztosan nem fog fázni. Komolyabb csapadékra csak júniusban és júliusban lehet számtani. Mi az októbertől áprilisig tartó időszakot tartjuk a legmegfelelőbbnek az utazáshoz. A napozást és a búvárkodást érdemes egy napra szünetelni, legalábbis addig, amíg ellátogat a fővárosba, Maléba. Érdemes megtekinteni a mecseteket, valamint ellátogatni a helyi piacra.

Vélemény, hozzászólás?