Krepp ágynemű, ami minden évszakban zseniális választás!

A megfelelő ágynemű és ágyneműhuzat kiválasztása elsőre egyszerűnek tűnik, de egy kicsit mégiscsak át kell gondolni, hogy álmaink biztosan a legédesebbek lehessenek.

Ágyneműhuzatok többféle anyagokból készülnek. A 100% pamut talán a legkellemesebb és legpuhább, de a krepp ágynemű is nagyon népszerű. A szatén ágynemű nívós, mutatós és igencsak feltűnő a hálószobában. A fázósaknak ott van a vastag flanel ágyneműhuzat, ami igazán otthonos, melegséges és gondoskodó tulajdonságokkal rendelkezik.

Most szeretnék egy kicsit a krepp ágynemű mellett szólni, mert lehengerlő tulajdonságai minden otthonban kiemelkedőek.

A krepp ágynemű a háziasszonyok és agglegények barátja. Páratlanul könnyen mosható, vasalni pedig kifejezetten tilos. De ne csak ezért szeressük a kreppet. Mintájukban az egyik legsokoldalúbb. Krepp ágynemű között minden korosztály és nem válogathat a legcsodálatosabb állatminta, virágminta, absztrakt modern, klasszikus, komoly, vagy épp vidám ágyneműk között.

Ez a típusú ágynemű nagyon kellemes pamutszövet anyagból készül, ami a gyártás során kreppelésen esik át. Mit jelent ez? A szövetet összezsugorítják lúgos főzéssel, aztán pedig nagyon magas fokon átgőzölik. Így lesz végeredményképpen gyűrkös az anyag.

Krepp ágynemű
Krepp ágynemű

Mitől annyira népszerű a krepp ágynemű?

  1. Nem kell vasalni! Ezért szállásadók, panziók, hotelek előszeretettel alkalmazzák. Mosás után amint megszáradt, használatba is vehetjük. Ha szeretnél rengeteg időt megspórolni a vasalással, akkor a krepp ágynemű jó választás.
  2. Rendkívül strapabíró! A kreppeléses folyamatnak köszönhetően ellenállóvá válik az anyag, így hosszú éveken át hűséges alvótársunk lesz, gyakori mosás mellett is.
  3. Csodás felhozatallal találjuk szemben magunkat, ha krepp ágyneműt szeretnénk vásárolni. A legszebb színeket vihetjük vele haza a hálószobába, amivel vidám, otthonos, egyedi hangulatot varázsolhatunk.

A praktikus krepp ágynemű mosása kifordítva történjen, de ez minden anyagú ágyneműhuzatra érvényes. Így sokáig színtartó lesz, és nem bolyhosodik ki.

Kiknek ajánlom? Gyermekeknek és felnőtteknek egyformán jó választás.

Mikor használd? Bármelyik évszakban nyugalmas álomba szenderít, télen felmelegít, nyáron kellemesen hűt, jól szellőzik, jó nedvszívó. Puhaságát gyűrött felülete mellett is megőrzi.

Remélem felkeltettem az érdeklődést a krepp ágyneműt illetően és Te is átgondoltan választod majd ki azt a legszebb, legjobb minőségű lakástextilt, amivel pihentetően fogsz aludni.

Vélemény, hozzászólás?