Kuplung készlet már online is elérhető

A kuplung készlet a gépkocsik megfelelő működéséhez és azok hajtásának elengedhetetlen alkatrésze. A kuplung a forgató nyomaték átvitelét szolgálja a motor és a sebesség váltó között. A kuplung egy német eredetű szó, amely eredetileg tengelykapcsolót jelent.

Kuplung készlet ma már szinte minden márkához beszerezhető, akár már online is. Így nem csak időt, de akár pénzt is spórolhatunk, ugyanis megkereshetjük a legkedvezőbb áron kínált alkatrészeket. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a járművünk megfelelően működjön, illetve haladni tudjunk vele, akkor annak egyik alapfeltétele, hogy a kuplung készlet hibátlan működése. A kuplung három részből tevődik össze. Megtalálható maga a kuplung szerkezet, a kuplungtárcsa, illetve a kinyomócsapágy. A működése legegyszerűbben úgy írható le, hogyha a kuplung pedált benyomjuk, akkor megszakítjuk a kapcsolatot a motor és a sebességváltó között. Ez pedig annak a következménye, hogy a kuplungtárcsa eltávolodik a szerkezettől. Ezek az alkatrészek nagyon fontos elemei az autóknak. Többek között ezért is nagyon fontos őket karbantartani, figyelni rájuk és időben kicserélni, ha meghibásodást vagy kopást észlelünk.

Egy kuplung készlet, akkor működik megfelelően, ha a kuplungpedált teljesen benyomva az egyes sebességbe könnyen be tudjuk tenni az sebváltót. Majd ezt követően a kuplung felengedésének megkezdése után a kocsi elkezd gurulni. Illetve a teljes felengedés után pedig nem csúszik a kuplung. Amennyiben azt észleljünk, hogy a kuplung csúszik, akkor az egyértelműen azt jelentheti, hogy elkopott a kuplung készlet. Ilyenkor a legjobb amit tehetünk, hogy rögtön szervizhez fordulunk. Ugyanis csakis így kerülhetjük el a fennálló veszélyt. Hiszen így már cseppet sem bizonyul biztonságosnak a jármű.

Vélemény, hozzászólás?