Kutyaiskola, az eb tanulásának elsődleges színtere

Egy jól nevelt, megfelelően szocializált kutyával sokkal egyszerűbbek a mindennapok. Ráadásul gazdiként mi magunk is sokkal jobban érezhetjük magunkat, ha az eb hallgat ránk és pontosan azt teszi, amire kértük. Ez viszont egy hosszú út, melyen nem árt, ha kísér minket valaki.

Kutyaiskola számos előnnyel járhat a kutyára és a gazdira nézve egyaránt. Elvégre nem szabad elfeledkezni arról, hogy ezen az úton ketten veszünk részt és mindketten fejlődünk. Vagyis, nem szabad azt várni, hogy csak az eb tanuljon, nekünk is aktívan szerepet kell vállalnunk a folyamat során. A kutyaiskolában nagyon sok ebbel és azok gazdáival találkozunk, ami egyrészt azért előnyös, mert így közösségi élményben lehet részünk, vagyis egy támogató közegben taníthatjuk az állatot. Másrészt a szocializáció szempontjából sem elhanyagolható, hogy megszokja a kutya mások jelenlétét, legyen az állat vagy ember. Ugyanis nagyon fontos, hogy más állatok közelében is megfelelően viselkedjen, ne váljon nyugtalanná vagy agresszívvá. Emellett, ha az eb bármilyen viselkedési problémával küzd, akkor különösen fontos, hogy egy profi tréner foglalkozzon vele.

A folyamat során a kiskedvencünkkel való kapcsolatunk folyamatosan fejlődik és elmélyül. Egy nagyon szoros bizalmi kötelék alakulhat ki köztünk, ami az együtt töltött minőségi idő eredménye. Ráadásul így minkettőnk önbizalma növekedhet. Sokkal magabiztosabban mehetünk sétálni vagy közösségbe, ha pontosan tudjuk, hogy az állat hallgat ránk, nem szalad el és hallgat a parancsszavakra. Végül, de nem utolsó sorban azért is érdemes kutyaiskolába járni, mert ott még az igazán mozgékony ebek is megkapják a kellő fizikai és mentális stimulációt, amely bizonyos fajták esetében különösen fontos. Az akelakutyaiskola.hu weboldalon bővebb információk is találhatók!