Lábtörlő otthonra és intézményeknek

Egy szép lábtörlő a bejárat előtt nem csak remek dekorációs elem, hanem hasznos és nagyon funkcionális kis szőnyeg lehet. Szinte minden lakás és ház előtt megtalálhatóak és intézmények is alkalmazzák.

A lábtörlők elsősorban otthonunk tisztaságáért felelnek. A lakásba, mielőtt belépünk, letöröljük benne cipőnk talpát, ami nagy segítség főleg az esősebb, sárosabb időszakban. Nagyon sokféle lábtörlő kapható, melyek anyagban, stílusban, színben, méretben eltérőek. Mindenki vásárolhat jópofa, vicces, elegáns, minimalista, komoly és jó hangulatú lábtörlőt is, ami hozzá és otthonához legjobban illik.

Milyen lábtörlő jó otthonra?

Van kifejezetten kültéri lábtörlő és beltéri lábtörlő. Otthonra az ajtó elé, vagy az előszobába, beltérbe egy vékonyabb lábtörlő is megfelelő. Ha lehet, legyen gumis a hátoldala, ami csúszásmentessé teszi. A beltéri lábtörlőt lehessen porszívózni, a kültérit pedig elegendő lehet leseperni. Ha sáros lesz, vagy extrém szennyezett, várjuk meg, amíg megszárad rajta és utána könnyebb leseperni.

A gumis lábtörlő mellett népszerűek a kókusz lábtörlők is, amik nagyon erősek, strapabíróak, már-már tönkretehetetlenek. Létezik belőlük szögletes formájú, vagy félkör alakúak is, nagyon hangulatosak. Már egy olcsó lábtörlő is megfelelő lehet, s minden igényt kielégíthet, amit egy lábtörlőtől elvárunk.

Lábtörlő
Lábtörlő

Milyen lábtörlő való intézményeknek, áruházaknak?

Ezekre a területekre már erős lábtörlő szükséges. A nagyforgalmú bejáratok extrém igénybevételnek lehetnek kitéve, főleg egy bevásárlóközpont, vagy forgalmas irodaház, szálloda, stb. bejárata előtt erős lábtörlőre van szükség. Az astroturf lábtörlő, vagy az ecélsodronyos lábtörlő nagyon magas kopásállóságú, amik alkalmasak az egész napos igénybevételhez.

A lábtörlő legjobb, ha sötét színű, vagy színes, amin nem látszik meg nagyon, ha a sáros cipőt megtöröljük benne. Otthonra elég egy 40×60 cm, 50×80 cm, középületekbe pedig minél nagyobb egy lábtörlő, annál jobb.

A lábtörlők nagyon fontosak, noha ezt elsőre nem is gondolnánk. Tudtad, hogy a beltéri szennyeződések és kosz 85%-a kültéri eredetű? Bizony ám, ennyi piszkot viszünk be a lakásba és az épületekbe a cipőnk talpain. Egy szuper lábtörlő ezt a nagy mennyiségű szennyeződést képes leredukálni. Mind a középületek és mind az otthonaink tisztasága, higiéniája fontos az egészségmegőrzés miatt.

Mindenki szívesebben tartózkodik tiszta helyiségben. A lábtörlő éppen ezért érdemelne nagyobb figyelmet és megbecsülést, hisz segítségével tisztább környezetben lehetünk.