Gyerekszőnyeg kisokos gyerekszobába, óvodába

Amikor kisgyermek érkezik a családba, a szőnyeg szerepe felértékelődik. Fontossá válik akkor, amikor a gyerkőc még nem tud járni és akkor is, amikor már szaladgál. Egy gyerekszőnyeg biztonságosabbá teszi a terepet a gyerekek számára, így pedig a szülők is nyugodtabbak.

Melyik az ideális gyerekszőnyeg, kompromisszumok nélkül?

Hogy milyen gyerekszőnyeg kerül a lakásba, pontosabban a gyerekek szobájába, az nem mindegy. Kislányok és kisfiúk, kisebbek és nagyobbak, mindenkinek más a vágya. Hercegnős gyerekszőnyeg lányoknak, autópályás gyerekszőnyeg fiúknak, vagy semleges, ami közös szobába is ideális kislányoknak, kisfiúknak egyaránt, el kell dönteni. Népszerű az állatos gyerekszőnyeg, a rózsaszín gyerekszőnyeg, de a kerek gyerekszőnyeg is.

A padlószőnyeg helyett a nyírt gyerekszőnyeg okosabb választás, mivel könnyebb cserélni, ha a balerina korszak, vagy a matchbox korszak véget ér. Nagyon szép minták vásárolhatóak a nyírt gyerekszőnyegek kínálatából, kicsiknek és nagyoknak is.

A gyerekszőnyeg anyagok miatt van némi félsz, pedig a szintetikus szőnyegek is nyugodtan használhatóak a gyerekszobában is. A szintetikus gyerekszőnyegek nagyon tartósak és tisztításuk is könnyű. A prémium gyapjú gyerekszőnyeg az asztmás gyermekeknek jelent előnyt, de egyébként másoknak teljesen tökéletes a poliészter, vagy polipropilén gyerekszőnyeg is, ami nem mellesleg olcsóbb is, mint a gyapjú.

A gyerekszobába míg kicsik a gyerekek, inkább a rövidszálú szőnyegeket használjuk a shaggy szőnyeg helyett. A rövidszálú szőnyegek könnyen tisztíthatók és a szennyeződések is könnyebben kiszedhetők belőle. A shaggy szőnyeg ráér a középiskolás korszaktól.

Gyerekszőnyeg
Gyerekszőnyeg

Mekkora legyen a gyerekszőnyeg mérete?

Minél nagyobb területen borítja be a gyerekszoba padlóját, annál jobb. Uralja a gyerekszőnyeg a szobájukat, hiszen sok időt töltenek a padlón mindenféle játékokkal. Kényelmesebb egy meleg és puha szőnyegen hasalni, mint a hideg padlón. Legyen mindenképpen az ágy előtt is egy puha ágyelő gyerekszőnyeg, hogy ha leszállnak az ágyról, ne fázzon a kis talpuk. Már 50×80 cm, vagy 70×100 cm gyerekszőnyeg is kapható nagyon szép Disney mintákkal.

Az iskoláskorú gyerekeket már bevonhatjuk a gyerekszőnyeg vásárlásba. Válassza ki ő saját maga, hogy milyen színű, mintájú szőnyeget szeretne a szobájába.

Egy színes gyerekszőnyeg több lesz a szobában, mint egy szép kiegészítő. Rengeteg praktikummal szolgál a kis rohangáló gyerekeknek. Csúszásmentesít, meleg, puha, barátságos, biztonságot teremt számukra.