Lényeges, hogy a hágcsó létra megbízható helyről származzon

Amikor ipari megoldásokról van szó, akkor a minőség és a biztonság egyik legfőbb garanciája, ha elismert és megbízható helyről történik a beszerzés.

A hágcsó létra tekintetében hatalmas jelentősége van annak, hogy csak a legkiválóbb megoldások kerüljenek beépítésre. A különböző épületek tetejére való feljutás egy nem megfelelő eszköz esetén komoly balesetveszéllyel járhat. Mivel a felhasználási terület meglehetősen széles, ezért a létráknak számtalan kritériumnak meg kell felelnie. Alkalmazásuk a legkülönfélébb helyszíneken történhet, a szeméttelepektől kezdve a vegyipari telepeken át az energiaipari létesítményekig, így a különféle előírásoknak való megfelelés kardinális kérdés. A gravetti.hu oldalon megvásárolható hágcsók a legszigorúbb tanúsítványoknak is eleget tesznek, és az összes előírást teljesítik. Nem csupán az UNI EN ISO 14122-4 szabványban foglaltaknak felel meg, de a gyártás során nagyon komoly – az EN 131 szabvány szerinti – tesztelés és ellenőrzés történik.

Ugyanilyen alaposság figyelhető meg a kimondottan aknák esetén telepíthető hágcsó létra esetében is. Az extrém igénybevétel miatt ilyenkor olyan szempontokat is figyelembe kell venni, ami a szabadtéri felhasználáskor esetleg nem mérvadó. A gravetti.hu által forgalmazott létrák – melyek az MM gyárában készülnek – CE-jelöléssel ellátottak, melyet a UNI EN 14396 szabvány szabályoz. Ennek köszönhetően olyan helyeken is biztonságosan használhatóak, ahol a szokványos anyagok nem strapabíróak – jellemzően a vegyszeres környezetek ilyenek -, vagy ahol ezeknek a karbantartása óriási összegeket és időt emésztene fel. Nem is lehet kérdés tehát, hogy a biztonsági szempontokat és a hosszú távú anyagi ráfordítást figyelembe véve miért is kardinális kérdés, hogy hágcsó létrát csak és kizárólag megbízható helyről vásároljunk.