Levegő-víz hőszivattyú kedvező áron

A felhasznált víz, levegő, talaj hőforrásától függően többféle szivattyú létezik. Vagy vizet, levegőt vagy mindkettőt melegítenek (vegyes hőszivattyúk). Néhány a városi területekre alkalmasabb, mint mások. A hőszivattyúk kis mennyiségű külső energiát használnak, ami természetesen nagyon érdekessé teszi őket. Ennek ellenére nehéz megbecsülni az átlagos éves energiafelhasználást. A hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben ezek a szivattyúk maguk nem termelnek hőt, hanem a levegőből nyerik ki.

Levegő-víz hőszivattyú vár mindenkit a fisherklima.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és tekintse meg jobbnál jobb berendezéseinket amelyek között biztosan megtalálja a kedvencét.   A hőszivattyú csak alacsony hőmérsékleten működik megfelelően, ezért speciális radiátorokra van szükség. Nagyobb hőcserélő felületük miatt a bennük lévő fűtővíz kevésbé meleg, mint a kazánból származó víz. Az alacsonyabb üzemi hőmérséklet viszont rendkívül alkalmas padlófűtésre. Ilyen helyzetekben a fűtővíz nem lehet túl forró, mert ez egészségügyi problémákhoz vezethet a lakók számára. A hőszivattyúkat Magyarország szinte minden részén használták az otthonok fűtésének és hűtésének módjaként. Nem olyan gyakoriak azokon a területeken, ahol hosszabb ideig fagypont alatti időjárás tapasztalható, a technológia azonban halad, és néhány hőszivattyú alternatív módot kínálhat otthona fűtésére.

Az energia-megtakarítás maximalizálása érdekében a hőszivattyú telepítése előtt fontos megbizonyosodnia arról, hogy otthona jól szigetelt és légzáró. A hőszivattyúk jó alternatívái azoknak a lakásoknak, amelyeket elektromos kemencével vagy alaplapi fűtéssel, propánnal, fával vagy fűtőolajjal fűtenek. A hő általában melegből hidegbe áramlik, miközben a víz lefelé áramlik magasról alacsonyra. További részletekért nézzen be a fisherklima.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?