Magas színvonalú vízlágyító berendezés online

A víz keménysége miatt vízkő képződik az edényekben és serpenyőkben, csövekben, vízmelegítőkben vagy kazánokban. A vízlágyítók az ioncsere néven ismert eljárással távolítják el a víz keménységét. A lágyítóban lévő közeg, az úgynevezett gyanta, nátrium- (vagy kálium-) ionokkal van feltöltve.

Vízlágyító berendezés online várja a bolt.agroviz.hu weboldalra látogatva, tehát ne vesztegesse az idejét, próbálja ki a vízlágyítókat még ma és garantáltan nem fog csalódni a minőségben.  A vízlágyítás alapelve valójában csak egyszerű kémia. A vízlágyító gyantagyöngyöket tartalmaz, amelyek elektromosan töltött ionokat használnak. Amikor a kemény víz áthalad a lágyítón, a kalcium- és magnéziumionok vonzódnak a töltött gyantagyöngyökhöz. A kalcium- és magnézium-ionok ebből eredő eltávolítása „lágy vizet” eredményez. „Keménynek” nevezzük a vizet, ha sok kalciumot vagy magnéziumot tartalmaz feloldva. A kemény víz két problémát okoz: vízkő képződhet a csövek belsejében, vízmelegítőkben, teáskannákban és így tovább. A kalcium és magnézium kicsapódik a vízből, és megtapad a tárgyakon. A vízkő nem vezeti jól a hőt, és csökkenti a csövekben való áramlást is. Végül a csövek teljesen eltömődhetnek. A szappannal reagálva ragadós habot képez, és csökkenti a szappan habzó képességét is.

Mivel a legtöbben szeretünk szappannal mosni, a kemény víz kevésbé produktív fürdőzést vagy zuhanyozást tesz lehetővé. A kemény víz megoldása vagy a víz desztillációval vagy fordított ozmózissal történő szűrése a kalcium és magnézium eltávolítása érdekében, vagy vízlágyító használata. A szűrés rendkívül költséges lenne a házban lévő összes víz esetében, ezért a vízlágyító általában olcsóbb megoldás. Amennyiben többet tudna meg nézzen be még ma a bolt.agroviz.hu weboldalra.