Milyen panaszokat okozhatnak a táplálékallergiák?

Egyre többen szembesülnek napjainkban azzal, hogy valamilyen táplálékallergiában szenvednek. Ma már a szakemberek is jobban odafigyelnek erre a területre, hiszen bebizonyosodott, hogy számos egészségügyi panaszért és akár az elhízásért is felelőssé tehető az, ha a szervezet valamilyen alapanyaggal nem tud megbirkózni. A tünetmentesség mindig az étkezési szokások megváltoztatásával érhető el.

A makacs panaszokat okozó táplálékallergiák tulajdonképpen azt jelentik, hogy a szervezet kóros immunreakcióval reagál egy-egy táplálékfajta jelenlétére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor még mindig elég nehéz pontosan diagnosztizálni a problémát, hiszen az általános tünetek sokszor többféle betegségre is utalhatnak. Tény viszont, hogy előbb vagy utóbb sikerül kiszűrni, ha a hányás, hasmenés, ekcémás panaszok vagy kiütések hátterében táplálékallergia áll. A legtöbbször azonnal, vagy néhány órával a problémás alapanyag elfogyasztása után jelentkeznek a tünetek, ez pedig biztos jele annak, hogy az adott ételt jobb elkerülni a jövőben.

Ma már nagyon sokféle olyan élelmiszer kapható, melyekkel a laktózt tartalmazó tej kiváltható, így nem kell lemondani a laktózérzékenyeknek sem a tejes ételek fogyasztásáról. A tojás, a húsok, a tenger gyümölcsei, egyes magvak, vagy gyümölcsök is felelőssé tehetőek a panaszokért. Amennyiben emésztési panaszai, vagy bőrproblémái vannak, és időről-időre visszatérnek azok, érdemes szakembert felkeresnie. Az ételallergia típusának beazonosítása után sikerülhet végleg búcsút mondani a panaszoknak, és végre újra jó közérzetnek örvendhet. A belvarosiorvosicentrum.hu szakemberei remek választásnak bizonyulnak akkor, ha szeretne végre a dolog végére járni, és megbizonyosodni arról, érintett-e bármilyen ételallergiában.

Vélemény, hozzászólás?