Pontosan mi az a sinuslift?

A sinuslift valószínűleg nem sokak számára ismerős. Magyarra lefordítva arcemelő műtétet jelent. Ez egy mondhatni kedvelt, valamint jól alkalmazható műtéti technika, abban az esetben, amikor nem áll rendelkezésre a fogbeültetéshez megfelelő méretű csontállomány. A műtét során az orvos egy műcsontot ültet be az arcüreg alá, így a fogbeültetés nagyobb eséllyel lesz sikeres.

A sinuslift kapcsán itt tudhat meg bővebb információkat! A sinus egy latin szó, mely magyarul arcüreget jelent. Az arcüreg a felső rágófogak fölötti terület felett található. Van, akinek keskenyebb, van, akinek szélesebb. Nagyon változatos lefutású lehet, gyakorlatilag bármely irányba nyúlhat. Az sem ritka, hogy a felső első őrlőfogak gyökere közé is beterjed. Ezek a leggyakrabban eltávolított fogak közé tartoznak. Nem ritka, hogy már hat éves korban előbújnak a gyerekkorban, így felnőttkorra ezek a fogak gyakran többször tömöttek vagy szuvas állapotban vannak. Így nem csoda, hogy ezeket a fogakat gyakran eltávolítják. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy a fogeltávolítást követően mennyi idő telik el a fogbeültetésig. Nem csupán az esztétika miatt lényeges kérdés ez.

Ha az implantológus szeretne első rágó fogat beültetni, akkor minél hosszabb és vastagabb átmérőjű csavart kellene beültetni, hogy a beültetett fog képes legyen ellenállni a rágóerőnek, ugyanis ez a legerősebb fog, így statikailag biztosnak kell lennie. A probléma viszont az, hogy a valóságban a nagyőrlőfogak eltávolítása után nagyon vékony a visszamaradó csontméret, így a fogbeültetés sikere érdekében mindenképp meg kell vastagítani a csontot. Ha szeretne bővebb információkat szerezni a témában, illetve elérhetőségre van szüksége egy megbízható, felkészült szakembereket alkalmazó rendelőbe, akkor látogasson el a budapestdental.hu weboldalra!