Rémálom otthon – a csőrepedés!

Nem túlzás kijelenteni, hogy a legtöbb esetben igazi rémálom a csőrepedés. Bármely otthont katasztrófa sújtotta övezetté képes varázsolni a nagy mennyiségű víz, ráadásul komoly károkkal, költségekkel kell számolni. Ilyen esetben mielőbb el kell zárni a vizet és szakembert hívni.

Ha több információt szeretne megtudni a csőrepedésről, klikkeljen ide! Ha csőtörés történik otthonában, akkor azonnal cselekedni kell! Minél tovább vár, annál nagyobb eséllyel kell komoly károktól tartania. Az első és egyben legfontosabb dolog, hogy a központi vízcsapot mielőbb zárja el. Ezután a bojlert célszeri kikapcsolni, mivel víz nélkül hamar tönkremegy. Másrészt nincs szükség további veszteségekre. Nagyon fontos, hogy a víz ne érje el az elektronikus berendezéseket. Ennek érdekében célszerű áramtalanítani. Természetesen az is nagyon fontos, hogy mielőbb szakembert hívjon. Míg a vízvezeték szerelő a helyszínre ér idő, ezért a fentebb említett hasznos tevékenységeket érdemes mielőbb elvégezni. Ha jól látható hol történt a baj, akkor egy erősebb szigetelőszalaggal leragasztható, viszont érdemes óvatosnak lenni, hogy nehogy még nagyobb károkat okozzon.

A törés helyének beméréséhez a szakember speciális eszközt használ. Ha nem lehet pontosan látni, hogy pontosan hol van a törés helye, akkor azt javasoljuk, hogy válasszon olyan céget vagy szakembert, aki rendelkezik a megfelelő szerszámokkal a törés helyének megállapítására. Ha a szakember elvégezte a dolgát és megszűnt a probléma, akkor elkezdődhet a károk rendszerezése és a takarítás. Az is nagyon fontos, hogy otthonát pára mentesítse. Azt sem szabad elfelejteni, hogy talán a szomszédokat is kár érte, így fontos őket is értesíteni, illetve célszerű felvenni a kapcsolatot a biztosítóval is!

Vélemény, hozzászólás?