Statikus szakvélemény és tervezés

Belegondolt már abba, hogy egy statikusnak mekkora felelősége van egy családiház, híd vagy társasház építésénél? Komoly számításokat és még ennél is komolyabb munkát igényel a statikus feladata egy építkezés során.

A statikus szakvéleménye számos esetben elengedhetetlen. Ilyen például, ha át szeretnénk építeni egy már meglévő épületet és a tartószerkezet is módosításra kerül. Nem lehet csak egyszerűen megemelni a tetőszerkezetet, egy új ablaknyílást nyitni vagy kivenni egy falat, hiszen az meglehetően balesetveszélyes tevékenységnek számít. Hosszútávon pedig kifejezetten veszélyes például egy olyan családiházban élni, ahol nagyobb módosítások történtek a statikus szakember véleményének kikérése hiányában. A statikus azonban nem csak új építésű vagy átalakítás előtt álló épületeknél tud segédkezni. A tartószerkezetükben károsodott vagy megrongált épületek esetében is fontos szakemberhez fordulni. Ilyen esetek például az árvíz által megrongált épületek, de ide tartoznak a földrengés által okozott repedések is, amikor a statikusnak kell elbírálnia, hogy milyen helyreállítási munkálatokra lesz szükség, hogy az épület biztonságos legyen a továbbiakban.

Mindent egybe vetve a statikus munkássága elengedhetetlen, főleg azokban az esetekben, ahol tartószerkezetről beszélünk, ezért ha Önben is felmerült egy lakásfelújítás vagy akár egy építés is forduljon statikus szakemberhez mielőbb. A KreaBIM Kft. örömmel áll rendelkezésére, amennyiben statikus szolgáltatásokra lenne szüksége. Keresse bátran ügyfélszolgálatunkat a kreabim@kreabim.com email címen vagy a 0036 30 534 2513 telefonszámon! Ne feledje, hogy milyen felelősséggel járhat egy épület felújítása vagy szerkezetének átalakítása. Vegye fel a kapcsolatot velünk, hogy ne érje komoly kár a későbbiekben!

Vélemény, hozzászólás?