Süngomba beszerzése kedvezményes áron!

A süngomba a foggomba csoportjába tartozó ehető gomba. Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában őshonos, hosszú (1 cm-nél hosszabb) tüskékkel, a keményfákon való előfordulásával és a lógó tüskék egyetlen csomójának növekedésére való hajlamával azonosítható.

Süngomba elérhető a gyogyvarazs.hu weboldalra látogatva, ezért nézzen be hozzánk ha ön is kipróbálná a süngomba termékeket. A gyümölcstestek betakaríthatók kulináris felhasználásra. A Hericium erinaceus vagyis a süngomba összetéveszthető más Hericium fajokkal, amelyek ugyanabban a tartományban nőnek. A vadonban ezek a gombák a nyár végén gyakoriak és keményfákra esnek, különösen az amerikai bükkre. A H. erinaceust általában szaprofitának tekintik, mivel többnyire elhalt fákkal táplálkozik. Megtalálható azonban élő fákon is, így lehet egy fa parazita is. Ez endofita élőhelyre utalhat. A latin Hericium nemzetségnév és a erinaceus fajnév latinul „sündisznót” jelent. Ezt tükrözi a magyar nevet is, valamint néhány elterjedt angol nevet is.

A H. erinaceus termőtestei nagy, szabálytalan hagymás tuberkulusok. Átmérőjük 5–40 cm (2–15,5 hüvelyk), és zsúfolt, lógó, spórákat termelő tüskék dominálnak, amelyek 1–5 cm hosszúak vagy hosszabbak. A gyümölcstestek és a tüskék színe fehér vagy krémszínű, de idősebb korukban sárgásbarnává válhatnak. A hifális rendszer monomitikus, amiloid és vékony-vastag falú hifákból áll, amelyek körülbelül 3–15 mikron (um) szélesek. A hifák tartalmaznak befogott válaszfalakat és gloeopleros elemeket is (olajos, gyantás anyagokkal töltve meg), amelyek gloeocystidiaként kerülhetnek a himéniumba. Amennyiben kipróbálná a süngomba gyógyhatását, nézzen be a gyogyvarazs.hu weboldalra a termékekért és ha kérdéseket tenne fel, hiszen itt megtalálhatja majd elérhetőségeinket is.

Vélemény, hozzászólás?