Számos fajta levendula elérhető Pannonhalmán

Sokaknak első gondolata a levendula szó hallatán a Francia országban található Provance jut eszébe. Ám sokkal közelebb is találhatunk épp, olyan gyönyörű levendula ültetvényeket. Elegendő csak megemlíteni Tihanyt, illetve Pannonhalmát.

Levendula közel 40 fajtáját is megkülönböztetjük, melyek számos módon felhasználhatóak. Ám arra érdemes oda figyelni, hogy ezek közül csak 3 fajta használható fel a természetgyógyászat szempontjából. A levendula növény a Földközi-tenger térségéből származik, melyet a rómaiak hoztak be Európába. A legnagyobb ültetvények Dél-Francia országban találhatóak meg, de immáron Magyarország terültén is több helyen foglalkoznak a termesztésével. Pannonhalmán már a 18. században is termesztettek levendulát. A levenduláról nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy nem túl igényes növény, melyet ha elültetünk akár 25-30 évig is virágozhat. A levendulatermesztésnek egyetlen egy titka van, hogy nagyon nap igényes. Akkor tud szépen fejlődni és növekedni, ha állandóan napon van. Amennyiben árnyékba ültessük, akkor hamar tönkre megy.

A növény erős illatának köszönhetően, mint kártevőt távol tart magától, így nem kell permetezni sem, hiszen sem a bogarak, sem a rágcsálók nem szeretik az erős illata miatt. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és Ön is szeretne a virágoskertjébe illatozó levendula bokrokat, akkor keressen fel bennünket és rendelje meg a különböző levendula palánták egyikét. A kínálatunkban megtalálhatóak angol és francia levendula, melyek szabad gyökerűek. Illetve a konténerezett angol és francia fajták. További bővebb információt megtalálja a pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva. Illetve elérhetőek vagyunk még a 06-20/595-7777-es telefonszámon. Várjuk szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?