Vízcső az autó keringető rendszeréhez

Az autóban számos vízcső található, például a légkondihoz, az ablaktörlőhöz vagy a fűtéshez. Ha a vízcsővel bármi történik, akkor azonnal ki kell cserélni.

Vízcső tekintetében különféle anyagból készültek léteznek, ilyen például a gumi, műanyag vagy fém. Mivel a vízcső általában nagy igénybevételnek van kitéve, gyakori, hogy flexibilis, rugalmas, mégis strapabíró erős gumicsöveket alkalmaznak, amiket kívülről rozsdamentes huzalokból font acélköpeny véd. Ugyanakkor a műanyag- és fémcsövek is vannak a gépjárműben. Hogy végképp nehéz legyen eligazodni az autóban található vízcsövek világában, a különféle vízcsőméretek meghatározására különféle szabványok léteznek. Nem meglepő módon egy olyan vízcső, amit a gépjárműbe szerelnek és egy olyan, amit a mosógépbe, teljesen más követelményeknek kell megfeleljen. Az autóban lévő vízcsövek is képesek meghibásodni, ez alatt eltömődést, lerakodást képződést, kilyukadást értünk. Ekkor a toldozás-foltozás nem sokat segít, így a hibás cső kicserélése az egyetlen megoldás.

A vízcső általában valamilyen mechanikai hatás következtében lyukad ki, de az sem ritka, hogy tartós vegyi hatás következtében használódik el és emiatt válik szükségessé a csere. Talán mondanunk sem kell, hogy ahol a fém és a víz együtt van jelen, ott a korrózió is egy lehetséges következmény, ekkor pedig az sem kizárt, hogy a korrodálódott csőből a folyadék csöpögni kezd. A vegyi hatás hallatán az ember általában a külső vegyi hatásra asszociál, holott az sem ritka, hogy a csövekben keringő vízben is megtalálhatók vegyi anyagok, ami szintén károsítja a csövet. A vízcső cserét sosem szabad járó motor mellett elvégezni. Ha vízcső alkatrészre van szüksége, akkor javasoljuk látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a széleskörű kínálatot!

Vélemény, hozzászólás?