Lefolyótisztítás szódabikarbóna által

A lefolyót napi szinten használjuk, így nem meglepő, hogy a gyakori használat miatt előbb-ütőbb eldugulnak, különösen abban az esetben, ha nem oda való dolgok kerülnek oda.

A szódabikarbónával való lefolyótisztításról bővebb információkat olvashat a weboldalon. A különféle fennakadások rendkívül bosszantók tudnak lenni, főleg akkor, ha szerelőt kell hívni, ami költségekkel jár. A dugulás elhárítására számos praktika létezik, azonban sokan meg sem próbálnak úgy mond a dugulással vacakolni, hanem egyből szerelőt hívnak, akire van, hogy naphosszat várni kell, ráadásul meglehetősen költséges is. Arról nem is beszélve, hogy a szerelő micsoda felfordulást hagyhat maga után. Ezért érdemes beszerezni otthonra egy pumpát vagy csőgörényt, így, ha bármilyen fennakadás történne, akkor rögtön el lehet hárítani. Ha nincs otthon pumpa vagy csőgörény, akkor sem kell kétségbeesni, mindössze elő kell venni nagyanyáink jól bevált házi praktikáit.

A művelethez nincs szükség másra, mint egy nagy adag szódabikarbónára, valamint ecetre. Az eldugult lefolyóba kell helyezni a szódabikarbónát bő adagban, majd erre kell körülbelül 2-3 deci ecetet önteni. A két anyag vegyületként összekeverve rövidesen forrni kezd és megduzzad, így eltávolítja a csöveken található szennyeződéseket. Körülbelül húsz percig kell így hagyni, állni, majd forró vízzel le kell öblíteni. A szódabikarbóna és az ecet elegye fertőtlenítő hatással rendelkezik, így a kórokozókat is képes eltávolítani. Ha szeretné, hogy a lefolyó kellemes illatú legyen, akkor javasoljuk adjon a vegyülethez citromlevet is, ami szintén zsíroldó és fertőtlenítő hatású. Érdemes ezzel a vegyülettel havonta egyszer megtisztítani a lefolyót, hogy ne kell jen a dugulás miatt aggódni.

Vélemény, hozzászólás?