A fekete szőnyeg látványos és trendi!

A fekete szín a lakberendezésben ugyanolyan megosztó, mint például a piros. Pedig ha jól bánunk vele, tökéletesen otthonos lakást kapunk ennek a sötét színnek a beépítésével is.

Te is szereted a fekete színt? A megfelelő hangsúlyozással és harmonikus alkalmazásával nem lesz túlzó a Te lakásodban sem. Egy szép fekete szőnyeg is lehet barátságos és jó hangulatú. A trükk csupán annyi, hogy ügyesen kell megválogatni a hozzá illő kiegészítőket.

De milyen szín mutat jól a fekete mellett?

Tulajdonképpen bármilyen. A feketéhez minden illik, szoktuk mondani és ez tényleg így van. Egy nagyméretű fekete szőnyeg az álmod a nappaliba? Jó választás bármilyen színű és bármilyen anyagú kanapé elé. Bársonyos kék színű, vagy krém, esetleg piros bőr kanapé, egy fekete szőnyeg pazar lesz, hidd el. Hosszú szálú, vastag shaggy szőnyeg, esetleg egy klasszikus fekete szőnyeg, mindegy milyen stílust választasz.

Szőnyeg
Szőnyeg

Hová tehetsz fekete szőnyeget?

  • Előszobába. Ide a sötét színű szőnyeg praktikusabb, mint a világos. Ebben a helyiségben gyakran megfordulunk cipővel a lábunkon, ezért érdemes ésszerűen szőnyeget választani. Igen, legyen szőnyeg az előszobában, mert sokkal otthonosabb a hangulat vele. Egy mosható, kisebb méretű fekete szőnyeg hidd el, hogy szükséges az előszobába.
  • Ezt már nagyvonalakban megbeszéltük, egy szép nagy fekete szőnyeg tökéletes választás a közös térbe. A fekete lehet más színnel kombinált, vagy egyszínű is. Fekete-fehér shaggy szőnyeg, esetleg padlószőnyeg és az egész család kényelmesebben érzi magát.
  • Lépcső = futószőnyeg. Otthon, vagy intézmény, a lépcsőhöz futószőnyeg dukál. Egyrészt biztonságosabb, másrészt pedig barátságosabb vele a lépcső. A fekete futószőnyeg inkább a közületi felhasználásra alkalmas, otthonra választhatunk világos színű futószőnyeget is.
  • Légyszi! Használj szőnyeget a konyhába! Az én saját tapasztalatom az, hogy nagyobb kedvvel főzök, sütök finomakat, amikor a szép konyhaszőnyeg le van téve a konyhámba. Amikor épp szárad mosás után, inkább megvárom, amíg újra a talpaim alatt lehetnek, és csak utána jön meg az alkotó kedvem.
  • Fürdőszoba. Természetesen itt is mindenki imádja a szőnyeget. A fekete szőnyeg itt is nagyon stílusos és trendi lesz.

Láthatjuk, hogy a lakás minden helyiségében elkel egy jó minőségű, otthonos, barátságos és meleg szőnyeg. Nem csak a hűvösebb, hanem minden évszakban imádjuk őket. A fekete szőnyeg mindenkinek jó választás lehet, nem kell megijedni tőle. Dobd fel környezetét színes díszpárnákkal, gyönyörű függönyökkel, ágytakarókkal, fali képekkel és egyéb lakásdekorációs kellékekkel.

A lakberendezés nagyon izgalmas, vesd bele magad Te is!

Vélemény, hozzászólás?