Hasznos tudnivalók a térdfájás kapcsán

A friss levegőn való túrázás, barátokkal való kerékpározás vagy a párunkkal való séta nem csupán egészséges, hanem lelkileg is feltölt minket. Viszont a makacs térdfájdalom gátat szab az önfeledt mozgásnak és a legegyszerűbb hétköznapi tevékenységek során is akadályt jelent.

Térdfájdalom ellen először is utána kell járni, hogy pontosan mi áll a tünetek hátterében. Könnyen lehet, hogy mindössze egyszerű rándulásról vagy megerőltetésről van szó, esetleg olyan banális oka van a kellemetlenségeknek, mint a folyadékhiány. Ilyen esetekben a néhány napos pihenés, borogatás és egészséges étkezés, illetve kellő folyadék fogyasztás által máris orvosolható a probléma. Viszont, ha ez sem segít, akkor szembe kell nézni a ténnyel, hogy nem kizárt, hogy valami súlyosabb dolog húzódik meg a háttérben. Ezt egyszerűen ki lehet deríteni egy ortopéd szakorvosi vizsgálat keretein belül. Ha az orvos felállítja a pontos diagnózist, akkor annak tudatában sokkal egyszerűbb a gyógyulás útjára lépni. Ha az orvos pihenést ajánl, akkor azt mindenképp érdemes szigorúan venni, viszont, ha nem látja akadályát a mozgásnak, akkor egy kis könnyed mozgás még segíthet is.

Az olyan térdet kímélő sportok, mint a gimnasztika, sétálás, kerékpározás vagy úszás fájdalom nélkül, egyszerűen végezhetők. Emellett a jóga és pilates is segíthet a gyógyulásban, mivel a nyújtógyakorlatok elősegítik az ízületek rugalmasságának megőrzésében. Ha szeretnénk természetes módon megszabadulni a fájdalomtól, akkor pedig a Dolixir hozhat gyors enyhülést. A készítmény spray formátumban kapható, mely azért szerencsés, mert így közvetlenül a fájdalom helyén használhatjuk. A felszívódást követően rövid időn belül kifejti jótékony hatásait és enyhíti a kínzó térdfájást, hogy újra szabadon mozoghasson!