HPV fertőzés – orálisan is elkaphatja

Ön is hallott már a humán papillómavírusok általi fertőzés veszélyeiről? Ha a válasza igen, akkor bizonyára azt is tudja, hogy a HPV egy általánosságban nemi úton terjedő fertőzés, mely többek között daganatos és rákos megbetegedésekért, és nemi szervi szemölcsökért felelős. Na és azt tudta, hogy az orális szex által épp úgy veszélynek van kitéve, mint a hüvelyi közösüléssel? A Belvárosi Orvosi Centrum az Ön figyelmét is felhívja ez, a sokszor rejtőzködő betegség elkapásának a módjaira és megelőzésére.

Az orális HPV fertőzés bár nem a méhnyakon, a hímvesszőn vagy a hüvelyben eredményez rákos megbetegedést, de ettől még éppoly veszélyes, hiszen helyettük kiváltó oka lehet a fej-nyaki laphámrákok, és leggyakrabban a szájgarati laphámrák kialakulásának. Bár a fiatalok szerint az orális érintkezés kockázatmentesebb, fontos tudni, hogy e rákos megbetegedések kialakulásának esélyét minimum megduplázza. A mandula- és nyelvgyöki rákok egyre gyakoribb megjelenése indokolja, hogy a szexuális életet élők tájékozódjanak a témában. A Belvárosi Orvosi Centrum ennek érdekében már honlapján is felhívja a figyelmet erre a fontos kérdésre, és szakszerűen, mégis érthető módon közli az olvasókkal a tudnivalókat. Bővebb információért, szűrésért vagy a megelőző védőoltásért pedig bárki fel is keresheti a kiváló szakemberekkel rendelkező rendelőt.

Ha Ön is szeretne megbizonyosodni a felől, hogy nem kapott-e ilyen jellegű betegséget, vagy úgy dönt, hogy a biztonsága érdekében inkább felveszi a HPV elleni védőoltást, akkor ne késlekedjen a felkeresésünkkel! A Belvárosi Orvosi Centrum korrekt és megbízható szakemberek által nyújt ugyanilyen ellátást. Kérjen tőlünk időpontot telefonon a +36 30 870 7427 és a +36 30 372 6832 számok egyikén, vagy tegye meg ugyanezt honlapunkon, a www.belvarosiorvosicentrum.hu-n! Forduljon hozzánk bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?