Így szabadulhat meg a dugulástól…

A lefolyó dugulások makacs dolgok. Sajnos nagyon sok esetben az általunk használható egyszerű praktikák nem válnak be. Ilyenkor nincs mit tenni, szakemberhez kell fordulnunk.

A dugulás Budapest városában rengeteg fejtörést okoz. Gondoljunk bele, mennyi lefolyó lehet a városban, amelyek épp zsíros szennyeződéssel telítődnek. Persze rendelkezésre állnak a különböző módszerek, amelyeket néha-néha sikerrel alkalmazhatunk, de ezeknek is megvannak a korlátaik. A boltokban kapható olcsó lefolyótisztítók legfőbb hátránya, hogy a legmakacsabb dugulásokkal szemben hatástalanok. Talán ennél is nagyobb gondot jelent, hogy az esetek többségében csupán a dugulást szüntetik meg, a csőfalon ottmaradnak a zsíros lerakódások.

A dugulások megszüntetésében segítségünkre lehet az úgynevezett csőgörény is, ami tulajdonképpen egy acélspirál. Ennek segítségével relatív egyszerűen megszüntethetjük a dugulást, de az előbb említett probléma itt is fennállhat; sajnos az falon megtapadt szennyeződés sok esetben nem válik le, így rövid időn belül újabb kellemetlenségekhez vezet.

Ha biztos és professzionális megoldásra van szükség, akkor érdemes felkészült és megfelelő gépparkkal rendelkező duguláselhárító szakembert hívni. Mindenekelőtt azt érdemes elmondani, hogy a legjobb hatékonyság elérése érdekében olyan eszközökre van szükség, amelyek képesek megfelelő módon eltávolítani a csőfalra tapadt szennyeződéseket. Ha figyelmet szentelünk ennek a dolognak, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy nagyon sokáig nem kell újbóli dugulással szembenéznünk.

Mindezek mellett érdemes alkalmazni a legismertebb és legegyszerűbb házi praktikákat, amelyek segíthetnek megvédeni a lefolyót a dugulástól; havonta öblítsük át forró vízzel vagy alkalmazzuk a szódabikarbóna-ecet elegyet!

Vélemény, hozzászólás?