Infektológia – Mit érdemes róla tudni?

Az infektológia a fertőző betegségekkel foglalkozó szakterület. A fertőző betegségek tünetei rendkívül változatosak lehetnek, melynek oka a kórokozók sokféleségéből adódik. Az infektológus megtalálja a betegséget előidéző kórokozókat, beazonosítja, és elpusztítja őket, miközben az emberi szervezetben nem keletkezik kár.

Infektológia a Belvárosi Orvosi Centrumban! Egy fertőzés érintheti a teljes szervezetet, ami azt jelenti, hogy a diagnosztizáláshoz több szakorvos és orvosi szakterület együttműködésére van szükség. A fertőző betegségek a legkülönfélébbek lehetnek, azonban vannak bizonyos jellemző tünetek, amik a legtöbb fertőző betegség esetén jellemzők, ilyenek például a hányinger, láz, hasmenés, bőrkiütések, légúti tünetek. Nem feltétlenül kell minden fertőző betegséggel orvoshoz fordulni, azonban, ha hetek óta lázas, amire nem találja a magyarázatot és a rutin orvosi vizsgálatok sem tudtak semmiféle magyarázatot találni az állapotára, akkor érdemes felkeresni eg44y infektológus szakorvost. Különösen abban az esetben, ha a tünetek jelentkezése előtt trópusi utazáson vett részt.

Nagyon fontos, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, mivel, ha nem így tesz, akkor könnyen megfertőzheti a környezetében lévőket is. A legtöbb fertőző betegség hatékonyan kezelhető gyógyszeres kezelés által, azonban a megelőzésre is gondolni kell, különösen abban az esetben, ha trópusi útra indul. Sajnos számtalan fertőző betegség árnyékolhatja be a nyaralást, így érdemes nem kockáztatni, hanem beadatni a védőoltást. Ma már számtalan fertőző betegség kivédhető védőoltás által. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra és tájékozódjon!

Vélemény, hozzászólás?