Külföldi kiruccanás vagy nyaralás – Ne aggódjon a lerobbanástól!

Nem azt mondjuk, hogy esélytelen, hogy az autó lerobbanjon, hisz a legalaposabban szervizelt autóval is történhet nem várt esemény. Ha viszont az autó műszakilag rendben van, akkor akár belénk is rohanhat valaki. Bármi történjen is, ha az autó nem indul a segítség azonnal kell.

Az autós asszisztencia szolgáltatásról többet megtudhat ezen a linken. Az autós asszisztenciát úgy is jellemezhetnénk, mint amikor a legkisebb királyfi megmenti a királylányt. Egy idegen országban egy elhagyatott útszélen vagy az autópálya mellett a lerobbanás igazán kétségbeejtő helyzet tud lenni, kivéve, ha okosan kötött asszisztencia biztosítást, mivel így a szervizt szolgáltató cég vállalja, hogy belátható időn belül megy a segítség, ami azt jelenti, hogy akár egy órán belül is. Az autós asszisztencia szolgáltatás keretein belül 24 órás telefonos segítségnyújtást biztosítanak a bajba jutott autósok számára. Ha tudják, akkor a helyszínen segítséget nyújtanak, ha nem, akkor szervizbe szállítják az autót.

Jó szerződés esetén, ha totálkár történik, akkor elvontatják az autót, valamint állják a hazaszállítás és tárolás anyagi vonzatait. Bizonyos cégek Európa területén, mások az egész világon vállalják a segítségnyújtást. Vannak olyan konstrukciók, melyek teljes évre szólnak, mások kizárólag bizonyos időtartamokra, mint például a nyaralás. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy ne csak az autó tulajdonosára, hanem az utasokra is érvényes legyen a szerződés.  Elvégre kellemetlen lenne, ha anya vagy apa ingyen hazautazhatna, míg a többiekre nézve csillagászati összeget kellene kifizetni. Jobb tisztában lenni vele, hogy a javítást átvállalja a legtöbb szolgáltató, azonban az új alkatrészt az ügyfélnek kell kifizetnie.

Vélemény, hozzászólás?