Megbízható műfű telepítés garanciával? Igen!

A műfű trend 2020 után egyre felfelé ívelő tendenciában van 2021-ben is. Sokan választják ezt a kényelmes és a szemnek is tetszetős burkolatot a kertbe és a teraszra, valamint erkélyre is.

Azoknak, akik szeretik a természet csodás látványát, de állandó időhiányban szenvednek, a műfű a megoldás. Ez a szép, örökzöld és gondozásmentes műfű pázsit a rohanó emberek menedéke a szürke hétköznapokban. A műfű és annak telepítése összetett témakört ölel magába. Az egész kicsi erkélytől a hatalmas, akár több ezer négyzetméteres beruházásig történhet műfű telepítés.

A legjobb minőségű műfű jelenleg a holland és a belga, ami Európa és hazánk piacán fellelhető. Ezek a prémium műfüvek megbízhatóak, a műfű telepítés pedig minden esetben garanciával történik. Gyártói garancia és az adott cég által biztosított garancia is kell, hogy vonatkozzon a telepítésre. Aki saját maga teríti le a műfű szőnyeget, mert a rétegrend megfelelő, vagy nem szükséges, akkor a műfűre ugyanúgy vonatkozik a gyártói garancia.

Műfű
Műfű

Mi az, amire garanciát vállalnak a cégek?

A műfű, ha UV állóként van hirdetve, annak valóban annak kell lennie. Tehát nem fakul ki, nem szívja ki a színét a tűző napsütés sem. A tűzállóság is ilyen. Ha akként kínálják, akkor erre is garanciát kell vállalni. A másik garanciális kérdés a műfű telepítés. A rétegrend megfelelő kialakítása, a talajrendezés, a műfű telepítés, melyet a műfű szőnyeg kiterítése előtt végeznek el a szakemberek, tökéletesnek kell lennie. A műfű telepítés garanciával történjen mindenképpen, így szóljon a megállapodás, főleg, ha nagyobb kaliberű beruházásról van szó, melyeknek hatalmas összegei is lehetnek.

Egy-egy adott műfű telepítés akár több hétig is eltarthat, a terület nagyságától függően. Itt pedig a garancia még fontosabb a megrendelő részéről. Tegyük fel, hogy egy focipályáról, vagy teniszpályáról van szó, ahol versenyeket is rendeznek. Ezeknek a műfüves sportpályáknak alapja a tökéletesség kell, legyen. Nem ázhat be, nem süllyedhet meg, nem lyukadhat ki és nem kophat meg drasztikusan. Bármilyen rendellenesség tapasztalásakor értesítsük ilyenkor a kivitelező céget.

Műfű telepítés garanciával már egy biztosíték arra, hogy a kivitelezők elköteleződtek a minőségi műfüvek és a precíz, tökéletes kivitelezési munkálatok mellett. Ha olyat tapasztalunk, hogy nem szeretnék ezt vállalni, keressünk másik céget a műfű telepítéshez.

Alapjában véve összegezhető, hogy nem kell félni a műfű telepítéstől. Ha nem szeretnénk saját kezűleg hozzá látni, akkor bízzuk a szakemberekre. A műfű esztétikus és szép megoldás a kertekbe, válaszd bátran.

Vélemény, hozzászólás?