Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a padlómelegítés?

A padlómelegítés manapság az egyik legnépszerűbb módja az otthon felmelegítésének és melegen tartásának. Számos előnye van, így nagyon sokan választják ezt a fűtési alternatívát, nem csak házépítés, hanem akár felújítás során is. Az alábbiakban nem csak a padlómelegítés előnyeit, hanem a hátrányait is végig vesszük.

A padlómelegítés előnyei és hátrányai kapcsán itt érhet el bővebb információkat! A padlófűtés esetében kétféle rendszer létezik, melyek az elektromos és a vízbázisú rendszerek. Mindkét típus hatékonyan garantálja a helyiség állandó, meleg fűtését. A melegvizes rendszer esetében a padló alatti csöveken keresztül áramlik a meleg víz, ami hő előállításához vezet. Az elektromos padlófűtés gyakorlatilag ugyanez, csak víz nélkül. Utóbbi esetében kevesebb alkatrészre van szükség és kisebb esély van a meghibásodásra. A hagyományos radiátorokat nagyon magas hőmérsékletre, körülbelül hatvanöt-hetvenöt Celsius fokra kell felmelegíteni, annak érdekében, hogy kellő meleget tudjon szolgáltatni a helyiség számára. A padlófűtés esetében ennél alacsonyabb hőfokra elegendő felmelegíteni a csöveket, ezek is kellő meleget tudnak szolgáltatni.

Mivel a padlófűtés esetében jóval kevesebb energiára van szükség, ezért az energiaszámla is sokkal alacsonyabb, mint egyéb fűtési alternatíva esetében. Az elektromos padlófűtési rendszer tetejére önszintező keveréket kell felvinni, amely esetében figyelembe kell venni, hogy a teljes száradást mindenképp meg kell várni a padlóburkolat behelyezése előtt. A teljes száradás jellemzően egy-két nap. A vízbázisú padlófűtés esetében számolni kell vele, hogy telepítése hosszabb ideig tart. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!