Vintage szőnyeg, mégis modern szőnyeg. Mi a titka?

A nagyméretű vintage szőnyeg a 2021-es év egyik legnépszerűbb szőnyege. A titka talán a modern és klasszikus stílus keveredésében rejlik.

Mi az a vintage stílus, tisztázzuk.

Egyre gyakrabban halljuk ezt a kifejezést, de vajon népszerűsége mitől ilyen nagy? A vintage szót legelőször a borászok használták, a nagyon régi évjáratú, nemes borokat nevezték így.
Napjainkban, a lakberendezésben a vintage stílust részletgazdag, aprólékosan és finoman megmunkált bútorok, kiegészítők, lakástextilek, stb. jellemzik.

A vintage lakberendezés színvilága is egyedi. A bájos, kecses, nőies púder színek, fehér színek, pasztellszínek tarkítják. Ebben a stílusban a modern korba szeretnénk csempészni a régi idők jellemvonásait. A csipkézett motívumok, a díszes minták, a puha anyagok sokasága jelenik meg a helyiségben, ahol ez a stílus uralkodik. A vintage szőnyegek és bútorok mindig világos színűek. Antikolt, régies vonások, kissé kopottas kinézet figyelhető meg rajtuk és valami  megmagyarázhatatlanul különleges romantikusság érződik ezekben a terekben.

A vintage stílus különlegessége pont ebben a misztikumban rejlik.

Lássunk most néhány szőnyeget, amelyek ehhez a stílushoz tökéletesek:

Ez a pasztellszínű, díszes virágmintás szőnyeg pazar látványeleme lehet egy vintage stílusú nappalinak, vagy hálószobának. Romantikus mintázata klasszikusnak mondható, anyaga, színvilága pedig nagyon modern.

Vintage szőnyeg
Vintage szőnyeg

Aztán itt van ez az apró rózsa mintás, világos színű vintage szőnyeg, ami egészen biztos levesz a lábadról. Bármilyen színű bútorokhoz jó választás.

Ha pedig mellőznénk a virág mintát, akkor ez a bézs színű, kissé antikolt hatású mintázattal díszített vintage szőnyeg a jó választás. A nappaliba válasszunk inkább nagyméretű szőnyeget, hogy minél nagyobb felületen érezhessük a puhaságát. Ez a különleges szőnyeg a földszínekkel szépen mutat a fehér, a bézs, a szürke bútorok mellett is.

A szőnyegek otthonunk meghatározó lakástextiljei. Ha a vintage stílust választottuk lakásunk berendezéséhez, nem mindegy milyet választunk belőle. Sokkal megfontolandóbb, sokkal nagyobb utánajárást igényel, mint egy hagyományos, például modern, minimalista stílusú otthon szőnyeg vásárlásánál.

A rusztikus, romantikus, vidéki vintage stílus egy olyan stílus, amely mindenkit elvarázsol. Aki egyszer megpillantja valahol, bele szeret és saját otthonában is e szellemben szeretne élni. Akit a vintage életérzés hatalmába kerít, nem engedi többé.

Egy szép szőnyeg megalapozza e dizájn küllemét.

Vélemény, hozzászólás?